Contact

  • Top Tuinmaterialen
  • [email protected]
  • Sleutelbloemstraat 41, 2651 ML Berkel en Rodenrijs (Geen bezoekadres)
Showtuin Bekijk onze producten in de showtuin van TuinVisie in Utrecht, Rutherfordweg 75 3542 CN Utrecht

HOE INSTALLEER IK DE TRANSFORMATOR?

De transformator installeren

Zoals gezegd gaat het aanleggen van In-Lite tuinverlichting in drie eenvoudige stappen: de transformator installeren, de kabel leggen en de verlichting aansluiten. Hier volgt een korte instructie over het installeren van de transformator voor de In-Lite tuinverlichting. Ook vind je hier informatie over het instellen van de sensor en timer voor het aantal branduren. 

Belasting en capaciteit

Voor een langdurig en veilig gebruik van de transformator en de verlichting is het belangrijk de transformator niet te veel te belasten. Wij adviseren om de transformator te belasten met maximaal 90% van de maximale capaciteit aan armaturen. Dit betekent 50 watt aan armaturen bij een transformator van 56 watt.

Ter indicatie vind je hieronder een rekenvoorbeeld.
Hoewel het advies om maximaal 90% van de maximale capaciteit niet wordt opgevolgd, blijft het vermogen wel onder de 108 watt.   

                                                                     

Bevestiging transformator

Het beste kan de transformator van de grond af, bijvoorbeeld op een paal of muur, worden bevestigd op een plaats waar deze niet nat kan worden. Houd dus rekening met inregenen, sproei-installaties en buitenkranen.   

Aansluiting kabel

De kabel sluit je aan op de transformator met behulp van de kabelschoenen. Deze leveren wij standaard bij elke transformator. De kabelschoenen dienen voornamelijk om oververhitting en daarmee schade te voorkomen. 

                                                             

Plaatsing lichtsensor

Een goede plaatsing van de lichtsensor kan een uitdaging zijn. Je dient namelijk met een aantal zaken rekening te houden. Bij plaatsing op een donkere plek kan de verlichting sneller aangaan dan de bedoeling is, terwijl op andere plaatsen kunstmatig licht de sensor kan beïnvloeden. Denk bij dat laatste bijvoorbeeld aan huisverlichting of de koplampen van je auto. 

Instelling timer

Onze In-Lite tuinverlichting is heel eenvoudig in te stellen op een vast aantal branduren, eventueel in combinatie met de lichtsensor. Wanneer je een vast aantal branduren programmeert dan werkt dit vaak energiebesparend. Doordat de lichtsensor nog steeds functioneert, gaat de verlichting aan wanneer het daar donker genoeg voor is.                     Transformator installeren       Verlichting aansluiten 

U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x