Contact

  • Top Tuinmaterialen
  • [email protected]
  • Sleutelbloemstraat 41, 2651 ML Berkel en Rodenrijs (Geen bezoekadres)
Showtuin Bekijk onze producten in de showtuin van TuinVisie in Utrecht, Rutherfordweg 75 3542 CN Utrecht

HOE SLUIT IK DE IN-LITE VERLICHTING AAN?

Aanbrengen verlichting

Wanneer de transformator geïnstalleerd is en de kabel op de juiste manier is aangelegd kan begonnen worden aan de derde stap: het plaatsen van de verlichting. 

Aansluiting

In-Lite gebruikt het zogeheten In-Lite-Easy-Locksysteem voor de bevestiging van verlichting. Bij het aansluiten van het systeem plaats je het juiste kabelklemmetje op de goede kabel. De klemmen met de brede uitsparing horen vanzelfsprekend bij de dikke 10/2 kabel, de klemmen met de kleinere uitsparing bij de 14/2 kabel. Probeer het Easy-Locksysteem zo goed mogelijk toegankelijk te houden. In het beste geval plaats je deze vlak onder het maaiveld. Ook hier geldt dat het belangrijk is om overal voldoende speling te houden op de kabel. Hiervoor bieden wij ook speciale verlengkabels aan.          

 

Zorgvuldige plaatsing armatuur

Houd er rekening mee dat het gat de juiste maat moet hebben. Hieronder wordt verstaan dat het niet nodig is om alle ribbels van een armatuur af te snijden. Het is beter om het gat groter te maken. Dit ook om te veel druk op het armatuur te voorkomen. Ook dient een armatuur nooit door een scheef gat geslagen te worden. Dit zorgt in de meeste gevallen voor problemen.          
                                                                                                        

Overige voorzorgen

Wanneer het armatuur geplaatst is dient de beschermfolie direct verwijderd te worden. Later verwijderen is soms lastig door warmte en vocht. Deze instructies hebben in principe betrekking op de 12-volt In-Lite tuinverlichting. Verlichting kan alleen worden aangesloten op een 230-voltkabel wanneer dit uitdrukkelijk in de handleiding vermeld staat. Is dit niet het geval dan kun je de In-Lite verlichting dus niet altijd aansluiten op bijvoorbeeld een bestaande kabel. Combinaties met producten van andere producenten zijn sowieso af te raden. Wij adviseren dan ook nadrukkelijk om dit niet te doen. Elektronica is gevoelig en kan op deze wijze snel last krijgen van storingen.                    Transformator installeren       Verlichting aansluiten 

U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x