Contact

  • Top Tuinmaterialen
  • [email protected]
  • Sleutelbloemstraat 41, 2651 ML Berkel en Rodenrijs (Geen bezoekadres)
Showtuin Bekijk onze producten in de showtuin van TuinVisie in Utrecht, Rutherfordweg 75 3542 CN Utrecht

Onderhoud In-Lite tuinverlichting

Het is belangrijk dat je de In-Lite tuinverlichting op de juiste wijze onderhoudt om optimaal gebruiksgemak te waarborgen. Dit betekent niet dat In-Lite buitenverlichting onderhoudsintensief is. Zeker wanneer je enkele simpele onderhoudshandelingen bijhoudt, dan geniet je er vele jaren van zonder er veel tijd aan kwijt te zijn. 


Schoonmaken tuinverlichting

Het schoonmaken bestaat voornamelijk uit het periodiek reinigen van de lampjes. In principe zou een keer per jaar voldoende moeten zijn. Reinigen met een vochtig doekje is voor de lampen in principe voldoende. Zorg dat de tuinlampen al een tijdje uit zijn en schakel de stroom uit. Zeker bij 230-volt tuinverlichting is dit erg belangrijk. De armaturen kunnen met een speciaal middel gereinigd worden. Elk In-Lite product wordt geleverd met duidelijke en productspecifieke onderhoudsinstructies. Het opvolgen van deze instructies zorgt ervoor dat je systeem goed blijft werken en een optimale levensduur heeft. 

Verwisselen lampjes

Afhankelijk van het type buitenverlichting zullen de lampen af en toe vervangen moeten worden. Het betreft hier dan uitsluitend gloei- en halogeenlampen. Er zijn ook LED-tuinlampen verkrijgbaar. Deze zouden in principe nooit vervangen hoeven worden. Ook hierbij geldt het advies om de stroom uit te schakelen. 

Aanpassen naar het seizoen

Het doel en de functie van buitenverlichting verschilt per situatie. Als je deze hebt voor extra veiligheid en overzicht zal je andere wensen hebben dan wanneer je wat sfeerverlichting wilt voor in de zomer, op je terras. Het is echter zonde om de verlichting vaker aan te hebben dan nodig is. Ook is het mogelijk en relatief eenvoudig om de buitenverlichting te verplaatsen, wanneer dat gewenst is. Bijvoorbeeld om bloeiende planten beter te belichten. Vanzelfsprekend zijn ook de timer en de sensor in te stellen naar gelang het seizoen. Zo geniet je optimaal van In-Lite buitenverlichting. 
 

 

 

U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x