10 voordelen van 12 Volt

  • Geplaatst op
10 voordelen van 12 Volt

Wat zijn de voordelen van 12 Volt tuinverlichting?

Wat zijn nu eigenlijk de voordelen van tuinverlichting op basis van 12 volt laagspanning boven tuinverlichting op basis van een 230 volt systeem?
We geven 10 redenen om vandaag nog te kiezen voor (In-Lite) buitenverlichting op basis van 12 volt.


1. Het is veilig voor je hond
12 volt laagspanning is absoluut veilig, ook met huisdieren en spelende kinderen.


2. All you need is een stopcontact
Er is geen elektricien nodig om 12 volt verlichting aan te leggen, het enige dat je nodig hebt is een stopcontact voor de transformator.


3. Schijn een lichtje op mij
De lichtopbrengst van 12 volt verlichting doet absoluut niet onder voor de 230 volt verlichting, er zijn In-Lite spots die wel tot 10 a 15 meter bereik hebben.

4. Think big
12 volt verlichting is er ook voor grotere tuinen, onze zwaarste kabel kan tot wel 80 meter de tuin in, ook zijn er eenvoudig kabelaftakkingen te maken met een kabelverbinder.


5. Verboden te scheppen
De laagspanningskabel hoeft niet diep in de grond verwerkt te worden, deze kan direct onder de bestrating gelegd worden of onder een dun laagje aarde. Dat scheelt dus een hoop graaf werk.


6. Geen gesloten systeem
De kabel kan gewoon willekeurig ergens eindigen en hoef je alleen maar af te werken met afdekdopjes.


7. De keuze is reuze
Er is laagspanningsverlichting verkrijgbaar voor diverse toepassingen in de tuin, van het sfeervol markeren van een pad tot het aanlichten van een grote boom

8. Geschikt voor twijfelaars
Je kunt de verlichting heel makkelijk aanpassen, dis een kwestie van Easy-Lock connector losdraaien en deze op een andere plek weer aansluiten. De kabel is dan niet beschadigd.


9. Geen watervrees
Bij 12 volt tuinverlichting hoeven geen waterdichte systeemverbindingen gemaakt te worden zoals bij 230 volt verlichting het geval is.
Desondanks bevat onze Easy-Lock aansluiting eens speciale gel die extra beschermd tegen vocht en invloeden van buitenaf. 


10. Stapsgewijs uitbreiden
Geen budget voor een uitgebreid lichtplan?
Begin dan klein met alleen het systeem en bijvoorbeeld 2 buitenspots. Je kunt eenvoudig op een later moment verlichting bijplaatsen.

 

Saldo cadeaubon controleren